Børnehave

Opstart.

Inden jeres barn starter i Thy privatskoles børnehus, vil I blive tilbudt et besøg i huset, så vi kan mødes og aftale den første tid for netop jeres barn. Her vil vi blandt andet aftale fast/faste personer der tager imod de første dage og tale om barnets behov og vaner.

Jeres barn vil få en kontakt person, som er pædagog/-medhjælper på stuen, hvor jeres barn bliver tilknyttet. I er altid velkommen til at kontakte denne eller andet personale, når i har brug for status på barnet eller når i har beskeder.

Hvis jeres barn kommer til os fra vores vuggestue, vil barnet måneden inden opstart hos os, være i børnehaven om eftermiddagen, hvor de selv medbringer frugtpose, som de spiser sammen med de øvrige børnehavebørn. På den måde bliver der en glidende overgang.

Aflevering/fri/hentes af andre:

Hver dag når barnet afleveres, er det vigtig at i siger ”goddag” til en voksen, ligeledes er det vigtig, at sige farvel til en voksen, så vi er sikre på vi har set jer.

Hvis barnet holder fri eller hentes af andre, skal vi gerne have besked herom.

Informationer:

På opslagstavlen i børnehaven hænger der en kalender, hvorpå vi skriver når der skal ske forskellige ting.

Kommunikation m.m.

thyprivatskole.viggo.dk

Viggonet er vores intrasystem, hvor vi tjekker børnene ind/ud og vil komme med informationer, beskeder, billeder osv. Derfor vil vi rigtig gerne, at I, foruden den daglige kontakt med personalet, følger med i dagligdagen elektronisk. Alle modtager login informationer via jeres opgivet mail.

Dagsrytme:

Vi har åben fra kl. 6.00 – 16.45 (mandag – Torsdag), fredag lukker vi kl. 16.00

·      Kl. 6.00 - 7.30: Fællesmorgen hygge med vuggestuen og SFO og med tilbud om morgenmad.

·      Kl. 9.00 - 11.00: Samling i gruppen med sang, fortælling og andre hyggelige indslag.
Her tilbydes børnene lidt frugt. Herefter planlagte aktiviteter ude som inde, eller ture ud af huset

·      Kl. 11.00-14.00: Spiser frokost, som bliver lavet og serveret af huset. Der er mulighed for middagssøvn i tidsrummet 12-14, på madrasser i            vuggestuen.

Leg på legepladsen.

·      Kl. 14.00: Hvis vejret er godt nyder vi at spise vores frugtposer ude, ellers går vi ind og leger resten af eftermiddagen.

Mad:

Bestyrelsen har besluttet, at der er en forældrebetalt madordning for børnehavebørnene.

Derfor servere huset mad til frokost, og børnene har selv et mellemmåltid med til eftermiddag.

Middagssøvn:

I børnehaven er det muligt at sove til middag. Barnet får egen madras og sengetøj med navn på. God idé at medbringe sut eller sovedyr. Bruger barnet soveble, har vi dem.

Sygdom og medicin:

Når man er syg, er det ikke rart at være i  børnehave. Barnet skal kunne følge en hverdag i institutionen, både ude og inde. Derfor er det vigtigt, at barnet bliver hjemme når det er sygt.

Vi har ikke mulighed for at give barnet lægeordinerede medicin i institutionen, som penicillin, øjendråber eller lign. Ved kroniske tilfælde, så spørg personalet.

Når barnet er syg, vil vi gerne vide besked. Ved smitsomme sygdomme, orienteres der på opslagstavlen  i børnehaven.

Tøj og skiftetøj:

I børnehaven har alle børn brug for tøj der passer til årstiderne. Flyverdragt, termotøj, regntøj, huer og vanter. Gode støvler er også en nødvendighed. Ofte er vi ude både formiddag og eftermiddag, så der skal være mulighed for at skifte.

Vi forlanger navn i børnenes tøj og fodtøj.

Vi henviser til at sørge for eget barns tøj er i rummet og væk fra gulvet hver dag.

Garderoben tømmes til weekend, så der kan blive gjort ordentligt rent.

Legetøj:

Børnene må gerne medbringe legesager, men på eget ansvar.

Fødselsdage

Vi kommer meget gerne hjem til børnenes fødselsdage. Det er en stor begivenhed og alle nyder, at vise deres ting og værelse frem. Vi vil helst undgå fredage, men gør det undtagelsesvis hvis det er denne ugedag barnet fylder år.

Der er også mulighed for at holde fødselsdagen her i børnehaven. Det aftales med de voksne. Her er det muligt at medbringe lidt til de andre børn. Ønsker man at holde det med barnets egen gruppe er det om formiddagen til samling. Ønsker man derimod at give noget til alle, foregår det lige før eftermiddags maden kl. 14.00.

Forældresamtaler:

I børnehaven afholdes der forældresamtale ca. 3 mdr. efter opstart og igen inden indskrivning til skolen. Opstår der behov for yderligere, aftales dette.

Lukkedage:

Børnehaven er lukket Grundlovsdag, dagen efter Kr. Himmelfartsdag og dagene mellem Jul og Nytår.