Børnehave

Opstart.

Inden jeres barn starter i Thy privatskoles børnehus, vil I blive tilbudt et besøg i huset, så vi kan mødes og aftale den første tid for netop jeres barn. Her vil vi blandt andet tale om barnets behov og vaner.

Jeres barn vil få en kontaktperson, som er pædagog/-medhjælper på stuen, hvor jeres barn bliver tilknyttet. I er altid velkommen til at kontakte denne eller andet personale, når I har brug for status på barnet eller når I har beskeder.

Hvis jeres barn kommer til os fra vores vuggestue, vil barnet måneden inden opstart hos os, være i børnehaven om eftermiddagen, hvor de selv medbringer frugtpose, som de spiser sammen med de øvrige børnehavebørn. På den måde bliver der en glidende overgang.

Aflevering/fri/hentes af andre:

Hver dag når barnet afleveres, er det vigtig at i siger ”goddag” til en voksen, ligeledes er det vigtig, at sige farvel til en voksen, så vi er sikre på vi har set jer.

Hvis barnet holder fri eller hentes af andre, skal vi gerne have besked herom.

Kommunikation m.m.

thyprivatskole.viggo.dk

Viggonet er vores intrasystem, hvor vi tjekker børnene ind/ud og vil komme med informationer, beskeder, billeder osv. Derfor vil vi rigtig gerne, at I, foruden den daglige kontakt med personalet, følger med i dagligdagen elektronisk.

Dagsrytme:

Vi har åben fra kl. 6.00 – 16.45 (mandag – Torsdag), fredag lukker vi kl. 16.00

·      Kl. 6.00 - 7.30: Fællesmorgen hygge med vuggestuen og SFO og med tilbud om morgenmad.

·      Kl. 9.00 - 11.00: Samling i gruppen med sang, fortælling og andre hyggelige indslag.
Her tilbydes børnene lidt frugt. Herefter planlagte læringsaktiviteter ude som inde, eller ture ud af huset

·      Kl. 11.00-14.00: Spiser frokost, som bliver lavet og serveret af huset. Der er mulighed for middagssøvn i tidsrummet 12-14. Ellers er vi ude hver dag uanset vejret.

·      Kl. 14.00: Hvis vejret er godt, nyder vi at spise vores eftermiddagsmad ude, ellers går vi ind og leger resten af eftermiddagen.

Mad:

Bestyrelsen har besluttet, at der er en forældrebetalt madordning for børnehavebørnene.

Derfor serverer huset mad til frokost, og børnene har selv et mellemmåltid med til eftermiddag.

Middagssøvn:

I børnehaven er det muligt at sove til middag. Barnet får egen madras og sengetøj med navn på. Det er en god idé at medbringe sut eller sovedyr. Bruger barnet soveble, har vi dem.

Sygdom og medicin:

Når man er syg, er det ikke rart at være i  børnehave. Barnet skal kunne følge en hverdag i institutionen, både ude og inde. Derfor er det vigtigt, at barnet bliver hjemme når det er sygt.

Vi har ikke mulighed for at give barnet lægeordinerede medicin i institutionen, som penicillin, øjendråber eller lign. Ved kroniske tilfælde, så spørg personalet.

Når barnet er syg, vil vi gerne vide besked. Ved smitsomme sygdomme orienteres der på Viggo.

Tøj og skiftetøj:

I børnehaven har alle børn brug for tøj der passer til årstiderne. Flyverdragt, termotøj, regntøj, huer og vanter. Gode støvler er også en nødvendighed. Ofte er vi ude både formiddag og eftermiddag, så der skal være mulighed for at skifte.

Vi forventer navn i børnenes tøj og fodtøj, så kan vi bedre hjælpe dem med at lære at holde orden.

Af hensyn til rengøring bedes I rydde op i barnets garderobe hver dag, inden I går hjem.

Garderoben tømmes til weekend, så der kan blive gjort ordentligt rent.

Legetøj:

Hver fredag er der legetøjsdag i børnehaven. Det holder vi, fordi vi oplever, at det betyder meget for børnene at have noget med hjemmefra, som de kan vise frem. Det er med til at skabe og styrke deres identitet. Vi opfordrer til, at det kun er om fredagen, der medbringes legetøj, så det ikke “forstyrrer” den læring, vi har intention om de øvrige dage. Alt legetøj medbringes på eget ansvar.

Fødselsdage:

Vi kommer meget gerne hjem til børnenes fødselsdage. Det er en stor begivenhed og alle nyder, at vise deres ting og værelse frem. Vi vil helst undgå fredage, men gør det undtagelsesvis hvis det er denne ugedag barnet fylder år.

Der er også mulighed for at holde fødselsdagen her i børnehaven. Det aftales med de voksne. Her er det muligt at medbringe lidt til de andre børn. Det kan være til formiddag, til dessert efter frokost eller til eftermiddag.

Forældresamtaler:

I børnehaven afholdes der forældresamtale ca. 3 mdr. efter opstart og igen omkring barnets 4 og 5 års fødselsdag samt inden indskrivning til skolen, hvis dette ikke ligger tæt på 5 års dagen. Opstår der behov for yderligere, aftales dette.

Lukkedage:

Børnehaven er lukket Grundlovsdag, dagen efter Kr. Himmelfartsdag og dagene mellem Jul og Nytår.